Voeten ‘lente/zomer-proof’ - :-) :-) :-)

Het mooie weer komt er weer aan, dus…. de voeten mogen weer gezien worden! Na lang verstopt te zijn geweest in warme sokken en winterse schoenen kunnen je voeten vaak wel een opfrisbeurt bij de pedicure gebruiken. Het is heerlijk om de voeten grondig onder handen te nemen zodat ze weer gezien mogen worden in leuke sandalen en slippertjes!!

Om je voeten tussen twee pedicurebehandelingen door in vorm te houden kun je thuis onderstaande stappen volgen.

De huid

Begin met een voetbad zodat de huid zacht en bewerkbaar wordt. In de wintermaanden kunnen je voeten heel wat eelt opbouwen. Verwijder eelt en dode huid door ze goed te scrubben. Houd je voeten zacht en glad door ze regelmatig te hydrateren met een goede lotion of crème.

Nagels

Na het scrubben is het tijd voor de nagels. Knip de nagels mooi recht af om ingroeiing te voorkomen. Vijl ze glad en duw de nagelriemen voorzichtig terug met een bokkenpootje. Of je nu houdt van naturel of een kleurtje, een laagje nagellak geeft een extra verzorgd uiterlijk aan de voeten.

Frisse voeten de hele lente (en zomer) lang

  1. Draag leren schoenen (synthetische materialen zorgen voor extra transpiratie).
  2. Geef schoenen tijd om te drogen door regelmatig te wisselen.
  3. Draag katoenen sokken.
  4. Neem regelmatig een voetbad.
  5. Verzorg de voeten goed.
  6. Er zijn allerlei soorten anti-transpiratie middelen verkrijgbaar. Als je er naar op zoek bent, weet dan dat de Magic Foot Deo van HFL een goede keuze is.